top of page

Egy pillantás Magyarországra Szarajevóban


A magyar örökségek bemutatásával folytatódott a nemzeti kisebbségek kulturális értékeiről szóló fesztivál sorozat. A HUM Magyar Polgárok Egyesülete a Novi Hram Galériában mutatta be a kulturális örökségekről szóló tárlatot.

Az eseményt Gyenge Anikó a szarajevói magyar nagykövetség első beosztott diplomatája nyitotta meg, majd Becsei Illés operaénekes adott elő.

A kiállításon látható tablók Magyarország egy-egy fontos területét mutatják be, angol nyelven.

A látogatók bepillanthatnak Magyarország ezeréves történelmébe, betekintést nyerhetnek a magyar emberek által elért eredményekbe a tudomány, a sport, az irodalom, a zene, a népművészet és a festészet területén. Valamint azokat a magyar helyszíneket is megismerhetik, amelyek az UNESCO világörökség részévé váltak.

Muratovic Irma a HUM elnöke elmondta: a kiállítással szeretnék felhívni a figyelmet a kisebbségek tevékenységére és kultúrájára Szarajevóban.

“Szeretnénk ha sokszínű városunkban, ahol élünk jobban megismernék tevékenységünket illetve a magyar kultúrát.” - Mondta el Muratovic

A HUM elnöke szólt arról is, hogy az egyesület tagjainak az erőfeszítése eredményeképp tudnak ilyen eseményeket szervezni.


bottom of page