top of page

Szurkoljunk együtt a Magyar Cukorbeteg Futsalválogatottnak Szarajevóban

Jövő héten ismét szurkolhatunk magyar csapatnak Európa-bajnokságon

2016. július 24. és 31. között ötödik alkalommal rendezik meg a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságát – Portugáliától Üzbegisztánig 16 ország csapatai küzdenek meg egymással, hogy bebizonyítsák, a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A házigazda Bosznia-Hercegovina, a mérkőzéseknek pedig Szarajevó ad majd otthont. A 2012-ben indult DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni.

Minden tizedik magyart érinti a diabétesz, a WHO becslése szerint pedig 2030-ra 366 millió, azaz dupla annyi cukorbeteg él majd a világon, mint az ezredfordulón. Ezért is fontosak az ilyen események, mint a DiaEuro – a bajnokságra látogatók ugyanis nemcsak a futsalmeccseken, hanem különböző workshopokon és a cukorbetegek érdekérvényesítésével kapcsolatos szakmai rendezvényeken is részt vehetnek majd.

A magyar csapat jó eséllyel száll harcba a bajnoki cím megszerzésért, hiszen három éve az aranyérmet hozhatták haza, 2014-ben és 2015-ben pedig a dobogó második fokára állhattak fel játékosaink. A hazai cukorbetegek futsalválogatott kerete már teljes, a csapatválogatót idén áprilisban tartották, így Hevesi Tamás énekes, pro licences edző – aki maga is cukorbeteg – azonnal hozzálátott a csapat megszervezéséhez.

A DiaEuro céljával teljes mértékig azonosulni tudunk, hiszen ez a mára tradícióvá vált rangos futsaltorna is azt erősíti meg, hogy megfelelő terápiával, egészséges életmóddal és mozgással, cukorbetegen is teljes életet élhetünk. A Sanofi innovatív terápiáival járul hozzá a diabétesszel élők életminőségének javításához és fontosnak tartja, hogy ilyen események is segítsenek az érintettek társadalmi elfogadottságának előmozdításában – mondta Pierre Faury, a Sanofi vezérigazgatója, diabétesz és kardiovaszkuláris üzletágának vezetője.

Vállalatunk idén 30 éve kezdte meg Magyarországon a Dcont® vércukormérő készülékek fejlesztését és gyártását, ezzel megteremtve a magyar cukorbetegek számára az otthoni-önellenőrzés lehetőségét. Az elmúlt évtizedek során igyekeztünk minden cukorbetegséggel összefüggő jó ügy mellé állni, büszkék vagyunk rá, hogy elmondhatjuk, nekünk is van egy kis részünk a cukorbeteg teremlabdarúgók három éve tartó sikerszériájában. Bízom benne, hogy ezúttal is bizonyít a nemzeti csapat, és jó eredménnyel térnek majd haza Szarajevóból – mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezetője.

A magyar csapat szervezését a DiaEuro Labdarúgó Sportegyesület végzi, a válogatott felkészüléséhez pedig a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi nyújt biztos hátteret.

A magyar csapat folyadékpótlásáról a Coca-Cola ásványvizei és sportitalai gondoskodnak.

Az eredményeket az EB ideje alatt a www.diaeuro.org honlapon és a rendezvény Facebook-oldalán (fb.com/DiaEuro) is követheti minden érdeklődő, a magyar csapat felkészüléséről pedig a válogatott saját facebook oldalán olvashatók információk: https://www.facebook.com/Magyar-Cukorbeteg-Futsalválogatott-603325779807905


bottom of page