© 1993-2018 HUM

Keleti és nyugati tradíciók találkozása - Családi nap Szarajevóban

October 22, 2017

Visszatérve Szarajevóba, a közös kirándulás jó hangulatán felbuzdulva úgy gondoltuk, érdemes kihasználni az októberi nyarat és kerti parti formájában folytatni a közös időtöltést, így az október 21-i hétvégére találkozót szerveztünk.

 

 

 

Az összejövetel végül – ahogy mostanában elég gyakran - születésnapi köszöntővé is alakult, hiszen Muratovic Irma elnököt ünnepeltük.

 

A  találkozón a tradicionális magyar gulyásleves mellett tagjaink gondoskodtak a helyi specialitásokról is, így a klasszikus ćevapon túl egyéb rostonsültek, kajmak és saláta is voltak az étlapon, majd – a gyerekek nagy örömére – az ünnepi torta is megérkezett.

 

 

 

 

 

Míg a Magyarországon nevelkedett embernek a hamisítatlan balkáni ételek jelentik az igazi különlegességet, a helyiek a magyar gulyást tartják kuriózumnak, így mindenkinek volt lehetősége hódolni a kulináris élvezeteknek.

 

 

 

A szabadidős programok mellett természetesen ez alkalommal is szakítottunk időt a munkára, így beszéltünk a hamarosan létrejövő projektekről, mint például Muratovic Irma, Veg Zoltán és Fülöp Dóra (Petőfi Sándor Program) közös útjáról Erdélybe; az elnök-asszony rádiós szerepléséről - melyben a helyi magyar kisebbséget mutatja be - , vagy a közelgő budapesti Diaszpóra Tanácsról is.

 

 

 

Megbeszélést folytattunk egy új, hamarosan induló projektről is, mely kis szerencsével jelentősen megváltoztathatja a szarajevói magyarság jövőjét.

Mindannyiunk elégedettségére újra egy tartalmas, kellemes és eredményes napot tudhatunk magunk mögött.

 

 

 

 

 

 

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now