Gasztroblokkal folytatódtak a Kisebbségi Napok Szarajevóban

November 27, 2017

Miután az Oscar-díjas Mindenki rövidfilm megnyitotta a Kantonális Kisebbségi Napok filmművészeti szakaszát, szombaton a különböző országok kulináris világának bemutatása következett a szarajevói Szépművészeti Akadémián.

 

 Fotó: Gyenge Anikó

 

 

Az évente megrendezésre kerülő Kantonális Kisebbségi Napok minden alkalommal különös felkészülést igényel a kisebbségek részéről, hiszen két nap eltéréssel az alkotó-és konyhaművészet bemutatására is sor kerül. Míg Juhász-Pasity Éva Deák Kristóf filmjének helyi nyelvre történő fordításával foglalkozott, az egyesület elnöknője, Muratović Irma és Fülöp Dóra (Petőfi Sándor Program) a főzéssel voltak elfoglalva. Az egyesület örömére az idei évben a magyarul tanuló hallgatók közül is akadt segítség, így Milica Vujović már szombat reggeltől a HUM Magyar Polgárok Egyesületének lakásában készült az eseményre, míg Szabó-Mehić Kornélia az eszközbeszerzéssel, Zvonimir Heđi pedig a helyszíni kiszolgálással támogatta a közös munkát.

 

 

 

Fáradozásaink végül sikeresnek bizonyultak, a macedón konyha mellett kétségtelenül a magyar stand tűnt legsikeresebbnek, melyet az asztalok körül állandósult tömeg vitathatatlanul bizonyított.

Míg a felnőttek figyelmét a paprikás csirke és a sült kolbász kötötte le, a kisebbek leginkább a Dobos tortának és a közös játék örömének hódoltak.

 

 

 

Az eseményen a HUM Magyar Polgárok Egyesületének tagsága mellett részt vett Gyenge Anikó, Magyarország szarajevói nagykövetségének elsőbeosztott diplomatája és családja, továbbá az egyesület régi segítői is.

 

Mindenkinek köszönjük a részvételt!

 

Please reload

© 1993-2018 HUM

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now