top of page

Rendhagyó kakaóparti Szarajevóban | Első Mikulás-élmény a szarajevói magyar egyesületben

Majdnem napra pontosan az egy évvel korábban elindított gyermekprogramok első foglalkozása után, idén sor került az első Mikulás rendezvényre is Szarajevóban. A mára jól összekovácsolódott társaság - éppúgy, mint legújabb tagjaink - legkisebbjei nagy várakozással tekintettek az új, Magyarországról ismert hagyományra. Bár a Mikulást végül nem sikerült meglesni, egy közös ünneplésre maradt idő.


A szarajevói magyar egyesület életében első alkalommal került sor december 5-én Mikulás rendezvényre. Bár az összejövetel hivatalos elnevezése - a Mikulás igazolt távolléte okán - csak egy egyszerű "kakóparti"-ra lett bejegyezve, az emlékezetes este kétségtelenül kivívta a hagyományteremtő címet.

A karácsonyi díszekbe öltöztetett egyesületbe izgatottan érkeztek meg a szarajevói magyar csemeték. Voltak olyanok, akik azonnal felfedezték a Mikulás hátrahagyott csomagjait, mások annyira belefeledkeztek a közös játékba, hogy az ajándékcsomag átadásával is alig lehetett kizökkenteni őket.


Egy közös Hull a pelyhes után aztán mindannyian elindultak, hogy megtalálják saját csomagjukat, melyekben bőven akadt annyi édesség, hogy az este közös falatozásba csapjon át. Az előre elkészített csomagokon kívül az estre érkező szülők is bőven gondoskodtak arról, hogy édességben ne legyen hiány, így a házi süteményektől a nyalókáig minden helyet kapott a közös asztalon.Az este megkoronázásaként a gyerekek saját házibulit indítottak, így - miután a kakaó kellőképpen megalapozta a hangulatot - estig tartó mulatság vette kezdetét a magyar egyesületben.


(www.petofiprogram.hu)


bottom of page