top of page

Kis ajándék, nagy szeretet ádvent idején Szarajevóban

2020. december 18-án a HUM Magyar Polgárok Egyesületének elnök asszonya, Muratović Irma és a Petőfi Sándor Program tavalyi évi ösztöndíjasa, Váradi Tünde együtt látogattak ki a szarajevói Butmir táborba. Baráth Ernő dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke, Csuka József ezredes, a NATO szarajevói parancsnokságának törzsfőnöke és Nagy Attila alezredes, a Magyar Honvédség EUFOR Misszió Nemzeti Támogató Elem parancsnoka fogadott bennünket az EUFOR Parancsnokság épületében. A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel szerény keretek között, de mégis ünnepi hangulatban sikerült átadnunk a mézeskalácsokkal teli ajándékdobozt, amelyet a béketámogató műveletben szolgáló magyar katonáknak vittünk el. Ádvent idején, a szeretet ünnepéhez közeledve mi is szerettünk volna kedveskedni egy eszmei értékű karácsonyi ajándékkal.

Muratović Irma, az egyesület elnök asszonya elmondta, hogy bár minden gyerek- és családi program, illetve rendezvény elmaradt az év második felében is, nagyon örül, hogy a biztonsági előírásokat betartva meglátogathattuk honfitársainkat a táborban.

Baráth Ernő dandártábornok úr köszöntőjében kihangsúlyozta, nagyon sajnálja, hogy az idén nem sikerült közös programokat szervezni a szarajevói magyar közösséggel, de reméli, hogy a következő évben már számos eseményen találkozhatunk.

Természetesen mi is ezt szeretnénk, és bízunk abban, hogy az előttünk álló 2021-es évben, amely a nemzetpolitikában a nemzeti újrakezdés éve lesz, lehetőségünk adódik majd erre.

A HUM Magyar Polgárok Egyesülete minden barátjának békés, áldott karácsonyi ünnepeket és egészségben, erőben gazdag 2021-es évet kíván!


Comments


bottom of page