top of page

Négyesi József nagykövet karácsonyi fogadása / Božićni prijem ambasadora Jožefa Neđešia


Négyesi József Magyarország szarajevói nagykövete feleségével december 14-én 18 órai kezdettel karácsonyi összejövetelt rendezett a szarajevói rezidenciájában. A partyn, többek között, megjelentek a Nagykövetség alkalmazottai, Bosznia-Hercegovinában dolgozó EU Twinning projektum magyar hivatalnokai, az EUFOR kötelékében Butmiron tartózkodó magyar egységek képviselői és a mosztári tiszteletbeli konzul. Természetesen jelen voltak még Bosznia-Hercegovina magyar egyesületeinek vezetői is, a Banja Luka-i Magyar Szó egyesületből Milivojević Irén és Tóth Bojnik László feleségével, valamint Muratović Irma és Juhász-Pašić Éva fiával a szarajevói HUM-ból. Külön kedves és derűlátó színt adott az összejövetelnek a meghívott családtagok, a gyerekek.

A jelenlévőket Négyesi József nagykövet üdvözölte, majd a karácsonyi és az új évre szóló jókívánságok következtek. A társalgás vidám és barátságos légkörben folyt. A svédasztalokon kínált kitűnő ételek és italok pedig az estet csak még kellemesebbé tették.

Ambasador Mađarske u Sarajevu, Jožef Neđeši (Négyesi József) sa suprugom organizovao je 14. decembra u 18. sati, u sarajevskoj rezidenciji, božićni prijem. Na ovom svečanom skupu, među ostalima, pojavili su se zaposlenici iz ambasade, mađarski zvaničnici EU Twinning projekta u Bosni i Hercegovini, predstavnici mađarskih jedinica EUFOR-a iz Butmira i počasni konzul Mađarske u Mostaru. Naravno, bili su prisutni i lideri mađarskih udruženja u Bosni i Hercegovini, iz banjalučkog Mađar soa (Magyar Szó) Irena Milivojević (Milivojević Irén) i Laslo Tot Bojnik (Tóth Bojnik László) sa suprugom, odnosno iz sarajevskog HUM-a Irma Muratović i Eva Juhas-Pašić (Juhász-Pašić Éva) sa sinom. Posebnu veselu, optimističnu boju dobilo je ovo okupljanje zbog djece pozvanih porodica.

Ambasador Jožef Neđesi pozdravio je prisutne, a slijedile su božićne i novogodišnje čestitke. Potom je započelo druženje u veseloj i prijateljskoj atmosferi. Na švedskom stolu ponuđena ukusna hrana i odlična pića su ovo veče činila još prijatnijim.


bottom of page