© 1993-2018 HUM

Egy pillantás Magyarországra Szarajevóban

December 27, 2015

 A magyar örökségek bemutatásával folytatódott a nemzeti kisebbségek kulturális értékeiről szóló fesztivál sorozat. A HUM Magyar Polgárok Egyesülete a Novi Hram Galériában mutatta be a kulturális örökségekről szóló tárlatot.

Az eseményt Gyenge Anikó a szarajevói magyar nagykövetség első beosztott diplomatája nyitotta meg, majd Becsei Illés operaénekes adott elő.

A kiállításon látható  tablók Magyarország egy-egy fontos területét mutatják be, angol nyelven. 

A látogatók bepillanthatnak Magyarország ezeréves történelmébe, betekintést nyerhetnek a magyar emberek által elért eredményekbe a tudomány, a sport, az irodalom, a zene, a népművészet és a festészet területén. Valamint azokat a magyar helyszíneket is megismerhetik, amelyek az UNESCO világörökség részévé váltak. 

Muratovic Irma a HUM elnöke elmondta: a kiállítással szeretnék felhívni a figyelmet a kisebbségek tevékenységére és kultúrájára Szarajevóban.

“Szeretnénk ha sokszínű városunkban, ahol élünk jobban megismernék tevékenységünket illetve a magyar kultúrát.” - Mondta el Muratovic

A HUM elnöke szólt arról is, hogy az egyesület tagjainak az erőfeszítése eredményeképp tudnak ilyen eseményeket szervezni.

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now