top of page

Keleti és nyugati tradíciók találkozása - Családi nap Szarajevóban

Visszatérve Szarajevóba, a közös kirándulás jó hangulatán felbuzdulva úgy gondoltuk, érdemes kihasználni az októberi nyarat és kerti parti formájában folytatni a közös időtöltést, így az október 21-i hétvégére találkozót szerveztünk.



Az összejövetel végül – ahogy mostanában elég gyakran - születésnapi köszöntővé is alakult, hiszen Muratovic Irma elnököt ünnepeltük.


A találkozón a tradicionális magyar gulyásleves mellett tagjaink gondoskodtak a helyi specialitásokról is, így a klasszikus ćevapon túl egyéb rostonsültek, kajmak és saláta is voltak az étlapon, majd – a gyerekek nagy örömére – az ünnepi torta is megérkezett.



Míg a Magyarországon nevelkedett embernek a hamisítatlan balkáni ételek jelentik az igazi különlegességet, a helyiek a magyar gulyást tartják kuriózumnak, így mindenkinek volt lehetősége hódolni a kulináris élvezeteknek.



A szabadidős programok mellett természetesen ez alkalommal is szakítottunk időt a munkára, így beszéltünk a hamarosan létrejövő projektekről, mint például Muratovic Irma, Veg Zoltán és Fülöp Dóra (Petőfi Sándor Program) közös útjáról Erdélybe; az elnök-asszony rádiós szerepléséről - melyben a helyi magyar kisebbséget mutatja be - , vagy a közelgő budapesti Diaszpóra Tanácsról is.



Megbeszélést folytattunk egy új, hamarosan induló projektről is, mely kis szerencsével jelentősen megváltoztathatja a szarajevói magyarság jövőjét.

Mindannyiunk elégedettségére újra egy tartalmas, kellemes és eredményes napot tudhatunk magunk mögött.




bottom of page