top of page

A HUM budapesti látogatása

Egyesületünk tagjai a június 16-i hétvégén, a Rákóczi Szövetség jóvoltából három napos magyarországi utazáson vehettek részt. Rövid, de tartalmas programjaink ideje alatt a csoportnak lehetősége volt közelebbről is megismerni a magyar hagyományokat és a fővárost.




A pénteki érkezést követően pihenéssel és közös vacsorával telt az este, majd a társaság fiatal tagjai megismerték a Budapesten mostanában oly népszerű romkocsmák hangulatát a belvárosban. A jó hangulatban eltöltött este után szombaton a Parlament megtekintésével indult a nap, melyet a Budai Várban megrendezett séta követett, melynek alkalmával ellátogattunk a Mátyás-templomhoz és a Halászbástyához is.

Bár a társaság egy része a budai körút után a pihenés mellett döntött, a csapat többségével a Szent István Bazilikáról elénk táruló városkép mellett döntöttünk - nagy örömünkre.

Másnap a szentendrei Skanzenbe vettük az irányt, ahol megismerkedhettünk olyan rég elfeledett tradíciókkal, mint például a gyertyamártás, vagy például a cipészmesterség. A Skanzent hátrahagyva Szentendre óvárosában tettünk egy rövid sétát, mielőtt visszatértünk Budapestre.

A hétfői szabad program, majd hazaindulás után vasárnap este még egy közös strandolásra is futotta az időnkből, így Budapest kultikus és lenyűgöző helyszínével, a Széchenyi Fürdővel is volt lehetőségünk megismerkedni.

Ezúton is köszönjük a meghívást és az odaadó szervezést a Rákóczi Szövetség munkatársainak!


bottom of page