top of page

Gyermektáncház Szarajevóban

A márciusi, Rakonca Néptáncegyüttes segítségével megvalósult táncház sikeréből kiindulva májusban újabb táncházat szerveztünk Szarajevóban az itt élő gyermekeknek, melyen lehetőségük nyílt megismerkedni a magyar néptánc alapjaival, annak rejtelmeivel.


Miután előálltam a táncház ötletével, már a szervezés megkezdése után közvetlenül kisebb akadályokba ütköztünk, amikor azzal szembesültünk, hogy az egyesületi helyiség mérete nem teszi lehetővé egy táncház megszervezését. Megbeszélésünk után Vedad Hadžibegić, az egyesület egyik legaktívabb tagja megkereste az „OŠ Hrasno” általános iskola igazgatónőjét, hogy segítséget kérjen a megfelelő helyszín felkutatásában, az igazgatónő pedig azonnal felajánlotta az intézmény termét egyesületünknek.


Az iskola vezetőségének egyébként annyira megtetszett az ötlet – miután páran már részt vettek a márciusban szervezett táncházon a Rakonca Néptáncegyüttessel - , hogy meghívót küldtek tanulóiknak és dolgozóiknak is.





Bár az idő rövidségére való tekintettel sajnos csak nagyon kevesen tudtak csatlakozni a táncházhoz, a hangulat pillanatok alatt feledtette velünk a kis létszám miatti aggodalmat.



A találkozón így is jelen voltak a városban élő magyar gyermekek éppúgy, mint helyi diákok, illetve az iskola dolgozói, vagy éppen a gyermekek szülei. Sőt, végül az igazgatónő is csatlakozott hozzánk és végigtáncolta az egyórás táncoktatást.




Köszönjük a kis táncosoknak a részvételt, továbbá hálás köszönetünk Farkas Zsófinak, aki – jelentős tapasztalattal – vállalta a tánctanár szerepet és így újabb élményekkel lehettünk gazdagabbak.

Fülöp Dóra


bottom of page